KUCHCIK RADIA ŚLĄSK czyli warzynie, pieczenie, pitraszynie

Wasze wyprobowane i dobre przepisy bydom wstawiane do tego dzialu. Recepty mogecie posylac na e-mail redakcja@radioslask.pl

Please update your Flash Player to view content.

Sałatka z kalarepy i marchwii

Składniki:
300 g kalarepy
300 g marchwi
100 g pokrojonego w kawałki ananasa
100 g obranych pomarańczy podzielonych wzdłuż błonek
75 ml kwaśnej śmietany
75 ml słodkiej śmietany
szczypta soli
1 łyżeczka soku z cytryny
3 krople sosu Worcester




Wykonanie:
Kalarepę i marchew obrać i poszatkować. Wymieszać z ananasem, pomarańczami bez błonek. Obie śmietany wymieszać z solą, sokiem z cytryny i sosem Worcester . Doprawić do smaku. Można dodać troszkę soku z warzyw.

Sałatkę przygotowaną polać sosem. Można również wymieszać z połową sosu, a drugą połowę sosu ubić, aby był gęstszy i polać na wierzch.

Podawać natychmiast po przygotowaniu.

S M A C Z N E G O